a


8 Nisan 2014 Salı

No Poo'yu Neden Bıraktım ? ve Bu aralar Neler Yapıyorum ?




*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~


 *



Uzun zamandır yazı yazamıyorum. Bu yüzdende yazı giremiyorum.Çalıskan bir çok blogger arkadasımın aksine ben yazı yazıp depolamıyorum. O yüzden de size yazı yazamadıgım zamanlarda  gönderecek bir yazımor. Aslında bir digger sebepde fotograflama. Gün içerisinde  yazacak anlarım oluyor ama fotograflayamadıgım için yazı yayınlayamıyorum. Aksamları berbat bir görüntü kalitesi oluyor .


Neyse efenim geçelim bunları bu aralar hayatımdan bahsedeyim sizlere . Öncelikle bu aralar pek yogunum. (Böyle demekten de nefret ediyorum) Ofise alıstım artık genel olarak, sorun yasadıgım birileri birseyler yok ama bilgi olarak açıgım çok. 
Şuan içinde bulundugum alan safi yazılım ve etrafımdaki herkes en az iki üç programlama diline çok hakim olmakla birlikte bir sürü programlama dili biliyorlar.Bu noktada benim epey ders çalısmam gerekiyor ki dillere hakim olayımUfak tefek sosyal sorunlar asıyorum ama atlatıyorum
Birde geçtigimiz günlerde ablamı ugurladım buradan Hollanda:'ya bir hüzün bir duygusallık aldı basını gitti .. Çok zor zevdiklerinizden ayrı kalmak.. Bunu yıllardır yasıyorum ve artık ablamın yurtdısına tasınması bardagı tasıran son damla oldu sanırım. Duygusal bir parçalanma yasadım adeta.v Toparlanamadım henüz ama daha iyiyim diyebilirim...

Gelelim bu yazının temeline Neden No Poo yu bıraktım ?
Aslında No Poodan fevkalade memnundum ama bırakmamın tek sebebi alısma sürecinde saç yapımın degismesi ve ise yeni basladıgımdan tipime ekstra özen göstermem  gerekmesiydi. Yani  söyle ki No Poonun ilk bir ayında hersey harikaydı benim için birinci ayın sonlarına dogru saçımda ciddi bir yaglanma sorunu yasadım aslında bunun tanmamen  geçici bir durum oldugunun,  saçımın ve saç derimin sampuandan arındıgı  ve yeni sürece uyum saglamak adına önlem olarak  fazla yag ürettiginin farkındaydım ama estetik kaygılar yüzünden bıraktım. 

Ben ara ara yazılarda bahsettiggim üzere aslında suanda tam olarak çalısmıyorum. Şöyle ki mezun oldum ama diplomamı alabilmem için 4 ay bir sirkette çalısmam gerekiyor. (intern Engineer/ İntörn Mühendis ) Şuan o süreçteyim hal durum bu olunca da görüntü benim için önemli bir mevzu.  Uzun zamandır çalıstıgım biryer olsaydı ben  “No Poo  yapıyorum saçlarım geçis evresinde” diyebilirdim.


Şuanda ne kullanıyoruma gelirsek 
Bu esnada sunu söyleyeyim instagramı çok aktif kullanıyorum oradan sürekli birseyler paylasıyorum .İnstagramda kullanıcı adım pisilimisili. Orada daha öncede paylasmıstım stokladıgım Lush ın katı sampuanlarını ese dosta verdim No Poo ya baslayınca. Şuan elimde onlardan kalamdı yenisini de almaya vaktim yok bende yolumun üzerindeki Rossmann’dan Isana marka saç sampuanları ve kremleri aldım. Çok da memnun kaldım kendilerinden. Eger ekolojik kaygılar tasımasam ( dogaya karısan deterjan sorunu ) sürekli kullanmaya devam ederdim. Ama sanırım elimdeki kutular bitince dogaya daha duyarlı tercihler yapacagım( daha eski yazılarımda ve instagramda bolca paylastıgım üzere stokçu yapım var ve bana 4-5 kutu aldırmıs olabilir bu yapım)

Gelelim sizlere; aranızdan benimle birlikte No Poo ya baslayanlar olmustu sizler ne alemdesiniz ? Nasıl gidiyor sampuansız hayat ?  Ya da daha önce No Poo ya baslayanlar simdi neler yapıyorlar ? Baslamayanlar  ya da düsünenler sizler de merak ettiginiz ya da söylemek istediginiz ne varsa çekinmeden yazabilirsiniz. Tüm yorumlarınızın basımın üzerinde yeri var.

  Konuyu merak edenler ve daha önceki yazılarımı okumamıslar için no poo ile ilgili yazdıklarımı asagıya ekliyorum 





Simdilik Hosçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*

6 yorum:

  1. aaahaa!
    ben seni zaten izliyormuşum:)güzel kız:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim, sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  3. No poo benim saçımda başarıya ulaşmadı. Okuduğum bilgilere göre boyalı olması sorun yaratıyor olabilirmiş...Çeşit çeşit yeşil sabunu denememe rağmen 2 ay saçlarım hiç düzelemedi maalesef, hep yapış yapıştı. Şampuanlı dönemlerde 3-4 günde bir yıkanmasına rağmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. No Poo da en önemli etken saçların yapısı. Maalesef bazı saç tipleri no poo ya karşı çok dirençli çıkabiliyor

      Sil
  4. Merhabalar, saçlarım boyalı ve uçları serttir. Sıradan şampuanlarla uçuş uçuş olup elektriklenirdi tiftik tiftik derler ya o şekilde :( Uzun süre doğal/doğala yakın şampuan nedir bilmediğimden o silikonlu, sls li şampuanları bir güzel kullandım. Saç derimde dermatit oluştu ve saçım boydan boya tüm nemini kaybedip çalı süpürgesine benzedi sonuç olarak. Sonrasında internetin sayesinde araştırıp, duyup, okuyup slsnin saça ve sağlımıza çok zarar verdiğini öğrenip içerik konusunda titiz davranmaya başladım. Parabensiz, slssiz şampuan arayışım ve deneyimlerim de benzer sorunlarla devam etti. Bitkisel şampuanlar benim kuru ve boya ile daha da kurumuş saçlarımı mahvetti, bir şampuan dışında "Otacı Lily Kremli Şampuan" şuana kadar en memnun kaldığım şampuan bu oldu. Ancak krem içeriğinin ne olduğu ile ilgili içerik kısmında bir bilgi yok bu da bende soru işareti oluşturdu. Ve yakın zamanda "no-poo" akımından haberdar oldum. Eşimin saçları yağlı ve onda da dermatit problemi var ancak en azından kısa olduğu için önce onun üzerinde deneme kadarı aldım :) Sonuç beklediğimden çok iyiydi. Kendi kendime kullandığımız şampuanlardan zararlı olacak değil, sonucu beğenmezsem en kötü şampuanla tekrar yıkarım dedim. Karbonat ve sirke işlemlerinden sonra sonuç, bende de beklentilerimin çok ötesindeydi. Saçlarım parlak ve inanılmaz yumuşak oldu. Saç uçlarım açıcı sebebiyle kestirmeme rağmen yıpranık olduğundan yalnızca saç uçlarıma argan yağı sürdüm ve çok kolayca saçlarımı taradım. Ancak benim saç derim normal saç uçlarım kuru bu nedenle karbonatı ve sirkeyi hemen hemen aynı ölçülerde kullandım. Yağlı saçlar karbonatı özellikle saç diplerine masaj yaparak yedirmesi gerekiyor ve kullandığınız karbonatın 1/3 i kadar sirke kullanmanızı tavsiye ederim. Çok uzun oldu biliyorum kusura bakmayın :), sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...