a


24 Nisan 2014 Perşembe

Essence Quick Dry Drops vs . Golden Rose Quick Dryer Sprey Oje Kurutuculari

*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~


 *

Bugün sizlere bir karsılastırma yazısı yazacagım .
Uzun zamandır nailart yazısı paylasmıyor olusum nailart yapmadıgım anlamına gelmiyor :)  İsten geldikten sonra yapıyor ve aksam oldugu için güzelce fotograflayamıyorum.
Birde plansız oldugu için bu isler;söyle ki  tırnaklarıma pembe süreyim  ya da
söyle bir sekil yapayım diye çıkmıyorum yola efendim , oje kutumu alıp karıstırırken "a hadi sunu süreyim" diyorum o sırada aklıma bir seyler yapmak geliyor ve yapıyorum.
Dogal olarak da yapılıs asamasında fotograflamadıgım için genellikle sonucu instagramda paylasıyorum.

Bu arada instagram kullanıcı adım pisilimisili beni oradanda takip edebilirsiniz. Net üzeirnden instagram sayfama gitmek isteyenler sagdaki kedicige tıklayabilir :)


Neyse gelirsek yazımızın kahramanlarına :
Golden Rose Oje Kurutucu Sprey ve Essence Quick Dry Drops'a.








Önçelikle ikiside ojenin kurumasını hızlandırmak amaçlı çıkarılmıs ve birer "kat" olmayan sıvılar. Şöyle ki yani ojeninizin üzerinde kalmıyorlar bir cila yada boya gibi. İkiside yaglı birer sıvı. Essence damlalıklı minik bir cam sisede iken;



 Golden Rose Essence'e nispeten kocaman bir spreyli ambalajda. Normalde bu spreyli baslıgın üzerinde bir kapak var ama ben o kapagı kaybedeli çok oldu.


Kullanıma gelirsek ;

Essence'i tek tek tırnaklara damlatıyorken Golden Rose genis açılı sprey agzıyla kullanım kolaylıgı açısından Essence'in önüne geçiyor. Essence ile her tırnagı kaplamak için 2 damla damlatmamız ve tek tek  tüm tırnakları dolasmamız gerekiyor. Golden Rose'da ise bir karıs mesafeden bir fıs yeterli bir el için. Aslında Essence 'in bir damlası yeter bir tırnak için miktar bakımından lakin tam yayamamamız  iki damla gerektiriyor  her tırnak için



  • Essence'in ambalajı daha sevimli



  • Golden Rose çok bereketli ve kolay bitmeyen bir ürün.



  • Fiyat Olarak Essence Quick Dry Drops 7 lira civarı iken Golden Rose ben aldıgımda 10 lira civarıydı. Fiyat -miktar karsılastırması yaparsak Golden Rose  kesinlikle Essence den çok daha avantajlı. Boyut karsılastırması için ikisini yanyana ve bir tuavlet kagıdı dilimine koydum ki görmeyenler de anlayabilsinler boyutlarını 



  •  İkisi de ellerde kuruduktan ve eller yıkandıktan sonra mat ojeleri yaglı göstermiyor.



  • Gelelim en önemli kısma;  kurutma. Efendim Golden Rose'u denememis ve yaklasık iki yıldır kullanmıyor olsaydım Essence'i basarılı bulabilirdim belki. Lakin Golden Rose kurutma süresini Essence'e nispeten çok daha etkiliyor..

          Hatta daha da acımasız olursak Essence'in bu ürününü almamıza hiç gerek yok. Öyle büyük bir fark           yaratmıyor kuruma süresinde. Farkedilmesi zor, azıcık bir tasarruf saglıyor zamandan o kadar. Golden           Rose için aynısını diyemeyecegim; zamandan  kesinlikle tasarruf saglıyor.


  • Essence'in arkasında açıklamalar İngilizce yapılmısken Golden Rose da Türkçe ve İngilizce açıklamalar mevcut 




  • Her ne kadar pek etkili olduklarına inanmasamda Golden Rose'da  badem  ve üzüm çekirdegi yagı varken Essence de böyle bir sey yazmıyor

  • İkisi de Cruelty Free yani hayvanlar üzerinde test edilmiyor

  • Golden Rose yerli üretim iken Essence Alman markası

  • Son Olarakda koku kısmına gelirsek, Golden Rose hafif meyvemsi bitkimsi bir kokusu var Essence kokusuz.. İkisi de koku bakımından hassas olsanız dahi sizi rahatsız edecegini sanmıyorum.






Bu iki ürün bittikten sonra ikisinden de almam sanırım. Bu tip yag formundaki kurutuculardansa hızlı donduran üst katları daha çok seviyorum. Lakin tekrar yag formunda bir  kurutucu alacak olsa Golden Rose ilk tercihim olurdu.

Benim aklıma gelebilecek tüm karsılastırma kriterleri bunlar oldu simdilik. Eger sizin eklemek ya da çıkartmak istediginiz,belirtmek ya da sormak istediginiz  ne varsa çekinmeden yazabilirsiniz Yorumlarınızın basımın üzerinde yeri var ve her yorumu elimden geldigince çabuk  cevaplamak için çabalıyorum. 


Simdilik Hosçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*

6 yorum:

  1. Son kat olarak kurutucu top coat lar eğer 3 kat bir oje sürülmüşse pek etkili olamıyor öyle zamanlarda ben bu yağ, sprey ürünleri tercih ediyorum ve daha başarılı buluyorum. Ojeyi 2 kat sürmüşsem de top coat kullanıyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben iki kat sürdüğümde direk kuruyucu katları tercih ediyorum ama eğer çok kalınsa oje evet yağlar daha makbul olabiliyor :) ahh ojeleirn birde şu bekleme işi olmasa :D

      Sil
  2. Oje kurutucu arıyordum çok iyi oldu yazın. Golden Rose'un bir de cila gibi olanı varmış. Bu spreyle ikisine bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o cilayı ilk bulduğum yerde alıp deneyip yazacağım ama henüz denk gelemedim hiç bir yerde :)

      Sil
  3. bende essenceyi kullanıyorum çokta seviyorum nyc top coata göre on numara beş yıldızdı nyc kaldı kullanmıyorum bile kuruması zor ve üste bi kaç olunca ben hiç hoşlanmıyorum bana hemen direk kuruyacak çünkü anında ojeleri bozan bi tipim
    yazından sonra golden rose kurutucuyu kesinlikle deneyeceğim
    önerilerin varsa başka onlarıda denemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben NYC Turbo Dry dan çok memnundum taa ki hayvanlar üzerinde test yaptığını öğrenene kadar kullanıyordum ama artık almıyorum. Lakin onu ya seven ya nefret eden vardı hiç ortasını görmedim :;) belkide şişeden şişeye üretimden üretime performansdeğişmiş olabilir.Saklama koşulları çok önemli olsa da dikkat edilmiyor kozmetikte pek. Yağ formunda birtek bunları önerebilirim sanırım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...