a


12 Mayıs 2014 Pazartesi

Pahalı Oje Almalı mı Yoksa O Paraya Değmez mi ?




*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~



 *


Bugün sizlere oje sevdasına düsmüs her hatunun belli noktalarda yapabildigi bir hatadan bahsedecegim : Pahalı Ojeler..
Sabah sabah sinirimi bozan bir plaza insanına biraz da atar yapacagım bu yazıda.
Eger nailarta uzun zamandır gönlünüzü emeginizi ilginizi vermis ve zaten pahalı ojenin asla kalite olmadıgını , hatta saçmalık oldugunu bilen tecrübelilerdenseniz bu yazıyı okumanın manası yok. Lakin Sally Hansen dır efendim China Glaze dir Chaneldir ve yahut benzerleridir sürünce büyüleyici tırnaklarınız oldugunu , bu markaların renklerinin harika bulunmaz essiz oldugunu düsünenlerdenseniz buyrun sizi buraya alalım.





Benim için ederinden fazla olan hersey pahalıdır. söyleki bir ayakkabıya verdigim üç haneli rakamlar eger ederinin daha fazla oldugunu düsünüyorsam “ucuz” dedirtebilir bana. Aynı sekilde bir ojeye verdigim 7lira eger o oje o 7liraya degmiyorsa pahalı dedirtebilir. Bu yazıda genel olarak pahalı diye nitelendirdigim ojeler fiyatları 10 TL nin üzerinde olanlar.

Efendim öncelikle oje dedigimiz boyadan ve tırnaktan bahsedelim. Parmak uçlarımızı koruma amacıyla çesitli protein ve keratinden olusan tırnaklarımız zamanla kafası zehir gibi çalısan hatunlarımız tarafından birer aksesuara dönüstürülmüs ve boyanmaya baslanmıstır. Bu noktada artık renk skalası sonsuza giden oje markaları mevcut ülkemizdede. Bundan tam 7 yıl önce 3 büyük sehirde yesil oje aratmıstım ve bulamamıstım çok net hatırlıyorum. Birinde kendim dolasmıstım diger iki sehirdede ablam ama bulamamıs yurtdısından oje almıstık... simdi ise yesilin mavinin morun her tonu dokusu mevcut.


Bu kısa bilgilerina ardından bakalım ojeye gerçekten çok para vermeye deger mi ?  Efendim inanın bana ojeye fazla para vermeye hiç ama hiç degmez ve diger kozmetiklerin biir çogunun aksine ojede artan fiyat  kaliteyi isaret etmez.
Bir ojede istedigimiz sey 1 yahut 2 katta sisedeki rengi direk vermesi. Bu vaadi pek çok marka çok ucuza gerçeklestiriyor ; bu noktada Flormar ve Golden Rose benim için bası çekiyor. Sonra arkalarından Essence , Pastel vesaire geliyor. Bunoktada China Glaze almak yada hayvalar üzerinde test yapan Sally Hansen almak bana mantıksızca geliyor. Evet itiraf ediyorum aldım. Cahil dönemimde bende o hatayı yaptım aslında benim cahild önemimde yerli markalarda bu kadar iyi degildi ve ozamanlar almak belki mantıklı olabilirsi ama suanda kesinlikle saçma bir harcama.




Bu noktada en ama en önemli yatırım noktanız kaliteli bir baz olmalı. Baz ojenin zararlı kimyasallarının tırnakalrınızla iletisime geçmesini engeller. Bir çok oje her boya gibi zararlı kimyasalalr içerir ve Formaldehit bunun en basında gelir. Kaliteli bir baz alırsanız birde üzerine jel görünümle ve mat görünümlü olmak üzere iki cila alırsanız hiç bir ojeye 40 tl vermenize gerek kalmaz. Ben kendi elimde olamsada bazı es dosta yogun istek üzerine nail art yapmaktayım .



 Eger nailart hastalıgına yeni düstüyseniz size söyleyeyim o bayıldıgınız nailartlar ojelerle yapılmıyor. Birçok farklı boya kullanıyoruz. Terzi kendi sökügünü dikemezmis misali ben kendime yapamıyorum ama baskalarına yaparken ki en büyük  destegim akrilik boyalar.  Salonlarda jel boyalarlada harikalar yaratılıyor. B,izzat uzakdogu da bu isin merkezinde  denedim gördüm ve kısmen de çok sey ögrendim. Dedigim gibi , yineliyorum , herzaman baz olarak sürdügünüz oje önemli olan.Geriye kalan renk verici ksıım yani boya , rengini iki katta yahut tek katta veriyorsa yeterlidir.  Hiç o çift haneli fiyatlara sahip ojeleri almanıza gerek yok ..Bu yazımın üslubu biraz sert gibi gelmis olabilir amacım asla okuyucuyu azarlar gibi yazan bloggerlardan olmak degil zira ben kendilerini çok itici buluyorum .


 Sadece sabah birisi bu konuyla ilgili sinirimi bozdu ve bende bunu yazmak istedim.  Hatun kisi  eline sürmüs kırmızı bir oje , ve bir oje ile nasıl güzel olabilecegini düsünmüsse, yetmemis bir de  agzını yaya yaya “ ya canım ben ucuz markaları sevmiyorum kaliteli degil onlar çayna gıleyz ve seli hensın saloun  alıyorum sende al “ diyerek bana “tavsiye “ verdi. Sevgili kırmızı ojeli çakma sarısın plaza insanı arkadasım; öncelikle agzını yaya yaya konusma bu biiir; hepimiz baska baska konularda cahiliz  örnegin ben burçlara inanmam ve bilmem bu konuda cahilim sende belli ki ojelerde cahilsin , cahil oldugun konularda ahkam kesme bu ikiiiii, ne zaman bu kadar salak oldunda paranın kalite oldugunu zannetmeye basladın bilmiyorum bu üüüç , gördüsüzlük en çirkin sıfatlardan biridir bu döööörrt. 





Biraz atarlı bir yazı oldu ama maruz görün kendimi tutamadım :)  Sizlerinde bu konudaki fikirlerinizi çok merak ediyorum .Eklemek çıkartmak istediginiz , sormak söylemek istediginiz ne varsa basimin uzerinde yeri var.





Simdilik Hosçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*

11 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, ben de oje konusunda dediklerini deneme yanılma yöntemi ile buldum maalesef :( kazıklanınca öğrendim ki gerçekten pahalı ojelerin de bir anlamı yok, yazını çok beğendim. Eline sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım hepimiz aynı acı tecrübe ile öğreniyoruz :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına.En fazla 3 gün tırnaklarımda kalan boyaya 10 tl üstünde paralar vermek bence de oldukça gereksiz.Bazen 5-6 tl bile fazla geliyor bana.Ayrıca her pahalı şey iyidir algısından kurtulabilirsek sadece oje de değil birçok üründe ucuz ama kaliteli malzemeye ulaşabiliriz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o kasdar güzel özetlemişsin ki konuyu :) önemli olan ürünün ederi şu marka takıntımızdan kurtulsak. Aslında bununla ilgili bir araştırma okumuştum marka takıntısı önyargı sayılabilecek bir duygu hali olduğu yönünde. Birazda sanırım karakter meselesi ..
      Güzel yorumun için çok teşekkür ederim :) Güzel günler dilerim :)

      Sil
  3. ağzına yüreğine sağlık nasıl da güzel söylemişsin. bende seninle aynı fikirdeyim şu pahalı oje konusunda. okurken keyif aldım seni
    sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için :) demek ki bir çok kişi aynı düşünüyormuşuz

      Sil
  4. Evet bende özellikle Chanel'in asla o parayı hak etmediğini düşünüyorum. Bol kimyasallı Sally Hansenların da. Peki baz oje olarak neler önerirsin? =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sally Hansen zaten aralarında en sinir olduğum marka :) ben birazda yerli sermayeyi destekleme taraftarıyım. Belki kelebek etkisi ama yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yerli olarak Kalyon'un bazından çok memnunum. Ama önemli olan sürekli aynı bazı kullanmamak değiştirerek kullanmak. Ben Essence'in bazlarından bir kaçını ve Kalyonu devir daimli olarak kullanıyorum çok da memnunum :)

      Sil
  5. Sana kesinlikle katılıyorum. Bazen ojelerin fiyatlarını görünce yuh diyorum. Emeğine sağlık canım
    Dost olalım bana da nail art yap lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah seve seve :) Garip bir şekilde Nail Art yapmak beni dinlendiriyor :) Bazı ojelerle neredeyse yeni el alınır o derece abartılı fiyatlara satılıyor :)

      Sil
  6. güzel bir yazı olmus tebrik ederim bende blopuma bekliyorum sizi takibe aldım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...