a


10 Aralık 2013 Salı

Nailart üzerine kısa kısa

*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *

Efendim kendimi bildim bileli renklerle oynamaya bayılırım. Kırtasiye malzemelerine ve ojelere gereğinden fazla ilgim var. Renklerle oynamayı , bir şeyler tasarlamayı üretmeyi çok severim.
Peki ben nasıl nailart yaparım, nail art hakkında ne düşünürüm, var mıdır size tavsiyelerim diye soracak olursanız aşağıda cevaplarını bulabileceksiniz

  • Nailartı seviyorum ama her nail artı sevmiyorum. Öncelikle upuzun tırnakları itici ,iğrenç buluyorum. Evet tırnaklar birazcık uzun olmalı ama abartılı tırnakları sevmiyorum. O sipsivri yada yana doğru açılan  protez tırnakları gerçekten itici iğrenç buluyorum.


  

 

 


 Yukarıdakilerin hepsi benim için itici ve iç bulandırıcı. Ama aşağıdakiler öyle değil. Uzun tırnak uzatana güzel görünsede çoğu zaman karşıdan bakan insan için mide bulandırıcı oluyor

 

 

 




  • Nail art çalışmalarımı genelde ders çalışırken yapıyorum.  Şu deseni yapayım diye oturduğum neredeyse hiç olmuyor. Genelde bir oje sürüyorum,sonra ayy şundan da ekleyeyim bundan da ekleyeyim mora sarı yakışır yok maviyle beyaz güzel olur derken bir bakıyorum tırnaklarımı boyayıvermişim.

  • Nailart fırçaları güzel hoşlar ama hepsine ihtiyacınız yok. Çevrenizdeki bir çok fırça bir çok nesnenin ucu aslında bir "nail art tool" dur. Sadece sonuca odaklanmanız yeterli. Size nokta yapacak bir şey gerekiyorsa bu bir kalem de olabilir bir parça rulo yapılmış kağıt da .
 

Ben aldığım nail art aparatlarımı sırf zevk için aldım. Lakin üşengeç bünyem sebebiyle çoğu zaman gidip getirmeye üşendiğimden o an masada ne varsa onları kullanıp bir şeyler yapıyorum. Kalemler  ,kullanamdığım far aplikatörleri , sulu boya fırçaları en büyük destekçilerim.

 

Size tavsiyem ,gidip kocaman setler ,bir sürü aletler almadan önce acaba gerçekten kullanacak mısınız yoksa bir anlık dönemlik heves mi emin olmanız. Gereksiz tüketim dünyaya zarar demektir.

 


  • Simli ve yaldızlı ojeleri sevmiyorum maalesef . Onlarca ojemin içinde hiç simli yada sedefli oje yok
  • Mat ojeleri başta çok alıyordum ama şimdi tercihimi matlaştırıcı kullanmaktan yana yapıyorum. Böylelikle her rengi mat kullanabiliyorum. Ayrıca dip not matlaştırıcılar ojelerinizin daha hızlı kurumasını da sağlıyor 



  • Oje dediğimiz sevimli minik şişeciklerde olsa da bir boyadır en nihayetinde. Yani aklınıza süper bir tasarım yapmak geldi ama o renk sizde yok mu ? almak içinde yarına kadar beklemek istemiyorsunuz  ya da bir tasarımlık renk için gidip oje almak istemiyorsunuz; işte bu noktada tek yapmanız gereken her boyada olduğu gibi gerekli renkleri karıştırmak. Bilmeyenler google amcaya sorduğu taktirde hangi renk ile neyi karıştırırsa ne elde edebileceğini  kolaylıkla öğrenebilir :) Ama ben yine de sizlere renk karışım tablosunu yayınlıyorum aşağıda




  • Nail artlarda abartılı figürlerden kaçınıyorum. Bence herkes kaçınmalı. Göz yoran karman çorman figurler 2 Santimetrekarelik tırnakta çarşamba pazarı etkisi yaratıyor. Ben genel de yüzük parmağa iliştirilen figürlerden yanayım. Yada tüm tırnaklar da birşeyler yapacaksam  basit, sade motifleri tercih ediyorum.





  • 3 boyutlu (3D) yapışkanlardan aparatlardan, taşlardan maşlardan hiç hoşlanmıyorum tırnakta. Ben asla kullanamam . Zaten hem güzel bulmuyorum hem de kullanışsız. Sağa sola takılan çıkıntılar olarak görüyorum hepsini. Deliririm emsela saçlarımın arasından elimi geçirirken o çıkıntıların saçlarıma takılması durumunda









  • Oje süren şahıslar olarak bizler  ojenin altına tırnak koruyucu bir kat sürmeyi boynumuzun borcu bilmeliyiz. Emektar tırnak bizim için renkten renge  girerken bizde onu düşünmeli ve koruyucu bir ürün kullanmalıyız mutlaka. Bu noktada tavsiyem öncelikle Kalyon sonra NYC. NYC'nin yazısı için buraya TIK TIK
  • Tüm tırnaklar aynı renk olacak diyen kimse sizi keklemiş şekertokarloslar. Yok öyle bir dünya. Gözümüze nasıl birden çok  farı karıştırarak sürebiliyorsak tırnaklarımızda bizim tuvalimiz dilediğimiz renkleri karıştıra biliriz. Şahsen rengarenk tırnaklara pek bayılırım. iki elimiz aynı renk olmalı simetrik olmalı diye bir kuralda yok.



  • Benim için "ahh  şunu giyeceğim ona bu gider ,kırmızı giyeceğim kırmızı süreyim " diye bir kural geçerli değil. Zaten asla ertesi gün ne giyeceğimi bilmem , düşünmem, düşüneni sevmem :p  Tırnaklarım en çok gördüğüm yerler belkide  ve ben onları o gün hangi rengi görmek istersem ona boyarım

  • Çarpıcı renklerden kaçınanlar için ya da sadeliği sevenler için renkli frenchler harika birer seçenek. Normal french rengi olan kireç beyazı yerine dilediğiniz rengi uygulayabilirsiniz. Baz olarak da doğal tırnak renklerinden ya da tamamen zıt renklerden faydalanabilirsiniz.Hem en kolay nail art uygulamalarından biridir hemde kullandığınız renklere göre  çok şık sevimli vesairedir.




  • French manikür yaparken tırnak tabanına beyaz oje sürmeyelim lütfen. Bu o kadar yapay o kadar kötü bir görüntü ki. Gerçek tırnak / ten renginde ojeler kullanalım bu iş için lütfen.Bir çok markanın nude oje serileri var bu iş için.Hatta sadece cilaladığınız kendi tırnağınız bu iş için en uygun zemin.



 Bakınız yukarıdaki ne kadar yapay ve kötü iken aşağıdaki uygulama tam olması gerekendir


  • En kolay nailart uygulamalarından biri de sadece yüzük parmağının tırnağını farklı bir renge boyamaktır. Bu iş için dilediğiniz renkleri kullanabilirsiniz.Ben genelde zıt pastel renkelri tercih ediyorum. Farklı renkler yada sadece o tırnağa geçilmiş simli cilalar sizi düz sürülmüş tek renkten daha bakımlı ve özenli göstereceği bir gerçektir. Kullandığınız renklere göre sevimli tatlı şık elegan tırnaklar elde etmek mümkün


Benim nacizane nail art üzerine düşünce ve tavsiyelerim bu yönde. Eklemek istediğiniz ,sormak istediğiniz , katıldığınız karşı çıktığınız ne varsa çekinmeden yazabilirsiniz aşağıya. Okuduğunuz için teşekkür ederim



Şimdilik Hoşçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*


6 yorum:

  1. Annem amanın bunlar ne? Kaç gündür nailart, nailart nedir ki diye merak etmiştim.
    Bir kere daha amanın. :)
    Siz şimdi her akşam olanı silip, yenisini mi sürüyorsunuz? Zaten 50 yaşındayım, bir yaşıma daha girdim. :)))
    vallahi dalga olarak yazmıyorum bu satırları. Çok şaşırtıcı geldi bana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar özellikle seçtiklerim çok abartılı olanları :)
      eskiden ola evet her sabah yeniden sürüyorum ojemi derdim ama artık ne o kadar hevesim var ne de zamanım.
      Ama ders çalışırken kafam dağılsın diye yapıyorum ve genelde üç-dört gün kullanıyorum yaptığım bir nailart uygulamasını :)
      Normalde sıradan bir oje sürüp tek tırnağımı n rengini farklı bırakıyorum ama arada bir ( haftada bir ) de nailart uygulaması yapıyorum :)

      Boyamanın çizmenin hertürlüsünü severim :)

      Sil
  2. Boyamanın, çizmenin her türlüsüne ben AŞIĞIM. :) ama, kağıt, tuval, pc de filan. İyi resim yaparım filan.
    Elime mesela bir tükenmez kalem çizsin, hiç dayanamam. Krem filan da elleyemezdim. İhtiyarladım ya, elim için zoraki biraz alıştım. :)
    Kusuruma bakmayın, benim kızım da yok. Bir tane oğlum var sadece.
    Bu konuda bilgisizliğim bu yüzdn iyice katmerli.
    Ve burdaki çoğunu abartılı bulduğunuzu okudum. Uzun tırnak sevmeyişiniz de çok hoşuma gitti.
    Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedili teyze size bende katiliyorum. Yasim daha 30 a bile gelmedi ama oyle her gun oje cikar temizle ertesi gun boya bi daha sinirime dokunuyor. Ama nail art benimde ilgimi cok cekiyor sus seviyoruz kizlar olarak :)
      elcintugceye bende katiliyorum cok uzun nail artlar gercekten cok itici oluyor. ozellikle amerikan bloglarinda genelde bu tarz ojeli uzuun yaratik gibi tirnaklari gorursunuz, gercekten nasil gunluk hayatlarinda rahat ediyorlar anlamiyorum. hic mi kulaklari kasinmiyo :) Elcincim sana gelincede bayiliyorum postlarina, bana ilham kaynagi veriyorsun. Kendi postlarimda tirnaklarimi gorursen senin esintilerin senin taktiklerin :) Bol nail art fotolari bekliyorum senden optum :)

      Sil
  3. Ne güzel nail artlar. hepsine bayıldım ama bende yetenek yok bu yüzden tırnak bandı kullanıyorum kendim yapmak yerine :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tırnak bntlarını henüz kullanmadım niyeyse banada onları kullanamazmışım gibi geliyor :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...