a


20 Şubat 2014 Perşembe

Lush - Honey I Washed The Kids Sabun

*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~


  *


Bugun sizlere dun yazmayi planladigim ama ogleden sonra birden bitirmem gereken bir is oldugu icin yazamadigim bir yaziyi yaziyorum . Bugun sizlere bayildigim Lush’in meshur Honey I Washed The Kids Sabununu anlatacagim. Altta sabunun Lush da satilan halini goruyorsunuz. Alacaginiz miktar kadar kesip aliyorsunuz.







Oncelikle Lush’in nasil bir marka oldugundan bahsederek baslayayim.Lush el yapimi urunler ureten bir avrupa markasi. Ingiltere menseili olan Lush hayvanlar uzerinde test yapmiyor ve karsi ,hatta aktivist bir marka. Tum tedarikcileri de hayvanlar uzerinde test yapmiyor. Boylelikle Lush dan aldiginiz bir urunun hic ir kademede hayvanalr uzerinde test edilmediginden emin olabiliyorsunuz. Youtube da “Lush Cruelty Free “ diye arama yaptiginizda konu ile ilgili yayinladiklari videolari gorebilirsiniz. Bir diger guzel yanlari da urettikleri urunlerin ve daha bir cok seyin videolarini yayinlamalari.  Urunlerinin  bir kismi tamamen organik bir kismi da taze tuketilmesi gereken raf omru cok kisa olan buzdolabinda saklanmasi gereken urunler. Ben icerigine acikcasi guveniyorum.




Gelelim bugun ki urunumuze. Adi : Honey I Washed The Kids :D Bence Lush' in urun isimleri cok sempatik. Sitelerinde urun ile ilgili su aciklamayi yazmislar :

Cilt için antibakteriyel, antiseptik, iyileştirici, kızarıklık giderici bal ve nem veren, yumuşatan balmumu yoğun olan, aloe vera sayesinde hem iyileştirici hem bakım yapan ve nem veren aynı zamanda bergamot ve portakal yağları ile sizi uyaran, dayanılmaz karamel kokulu el ve vücut sabunu.

İçindekiler
Honey Water (Mel, Aqua), Propylene Glycol, Sodium Palm Kernelate, Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate, Perfume, Beeswax (Cera alba), Sweet Orange Oil (Citrus dulcis), Bergamot Oil (Citrus bergamia), Aloe Vera Extract (Aloe barbadensis), Sodium Chloride, Glycerine, EDTA, Tetrasodium Editronate, Gardenia Extract (Gardenia jasminoides), Titanium Dioxide, *Limonene, *Linalool, Benzyl Benzoate. * Bitkisel yağlarda doğal olarak bulunur. 


Aklima kullanmadan fotograflamak gelmedigi icin ilk iki resmi sitelerinden aldim. Ben kullanirken boyle gorunuyor. Sol ustte bal petegi var. Yada o form verilmis birsey.



Cok iceriklerden anlamam ama belli basli bazi icerikleri barindirmamalari guzel. Simdi gelelim ben nasil kullaniyorum 

Yapisi yumusak oldugu icin ve eriyip gitmesini istemedigim icin ben evde ablamin nisaninda giyecegi elbiseye belki aparat yaparlar diye aldigimiz  tulu kesip icine koydum ve bagladim. Boylece uc tarafi  ile kopurtebiliyorum hemde eriyip gitmiyor



Ben vucudumda sabun kullanamya aliskin degilim normalde kurutur sabunlar cildimi ama bu bebekte bunu yasamadim.


Yikanirken mis gibi bir koku kapliyor vucudumu ve banyoyu.Temizlemesindende cok memnunum. Gayet guzel temizliyor. Ben banyodan cikinca yapis yapis his veren jellerden kremlerden hoslanmiyorum. Honey I Washed The Kids ile temiz ama nemlendigimi hissediyorum. Yagli degil ,kelimenin tma anlamiyla derime isleyen bir nem.


.


Tek dezavantaji var : oda ben yikandiktan sonra asiyorum ve boyle altta damlacikalr olusuyor. Kurumuyor sanki ve damla damla bal akiyor sabundan. Bunun sebebi bizim banyonun hep nemli olmasi da olabilir. Ya da tulden bolca parca kaldigi bende sabun alta gelecek sekilde astigim icin suzulen suyun sabunu eritmesi de olabilir. Biraz da ters asip deneyecegim. Olmadi tabaga sabunluga filan koyarim.


Bunun disinda hic bir dez avantaji yok enim icin. Derinlemesine yaglamadan yada kalip gibi kaplamadan nemlendiriyor. Bir cok nemlendirici urunun sorunu ya yaglandirmasi ; ya da nemlendirmeyip cildi balmumu ve benzeri  urunlerle kaplamasi. Bu bebek cilde isletiyor nemi.



Mis gibi kokuyor. Oyle uzerinize yapisip kalmiyor kokusu. Zaten kalsaydi sorun olurdu bu. Ben tatli/sekerli kokulari hic sevmem. Asla sekerli parfum kullanmam, cilekli cikolatali sampuan krem vesaire kullanmam. Hatta  bal pekmez filan yemem. Balin kotu koktugunu dusunuyorum. Iste bu bebegi alirken basta oyle olacak diye korktum ama hayir kesinlikle oyle keskin agir bir kokusu filan yok. Yumusacik ayni anda ferah cok guzel bir kokusu var. Portakalli sutlu boyle tarif edemeyecegim bir koku. Ben BA-YIL-DIM

Tertemiz mis gibi kokan cildi nemlendiren bu sabunu size gonul rahatligiyla tavsiye edebilirim. Aranizda Honey I Washed The Kids kullanan var mi ? Ya da merak ettiginiz birsey var mi ? Eklemek cikarmak istediginiz , sormak soylemek istediginiz , katildiginiz katilmadiginiz ne varsa gonul rahatligiyla yazabilirsiniz , basimin uzerinde yeriniz var.



Simdilik Hosçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*

2 yorum:

  1. Lush'tan kullandığım tek ürün Lemony Flutter ama vücut bakım ürünlerimde doğala yönelmeyi düşündüğümden yakında birkaç ürünlerini daha almayı planlıyordum. Ama bu ürünün içeriği beni düşündürdü. Mesela Propylene Glycol petrolateumdan yapılan bir şey. Güvenli denilse de pek inanmıyorum ben :/

    Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Lush'ı geçen sene keşfetmiştim ve daha mağazalarına ilk girdiğimde aşık oldum diyebilirim. bir yer bu kadar mı güzel, ferah kokar ya :)
    Sabunlarına da ayrı bitiyorum, şu ana kadar 3'ünü denedim ve hepsini ayrı ayrı sevdim. :) Bunu denememiştim ama belki bunu da denerim bir ara :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...