a


3 Kasım 2013 Pazar

Koskocaman Alışveriş Sepetim ve Hepsi İle İlgili Harika Haberlerim



Herkese Kocamaaaan Merhaba


Aşşağıdaki birbirinden kaliteli bayılarak kullandığımız markalarla ilgili süper bir haberim var sizeeeee.

Öncelikle hangi markalarmış hemen fotoğraflıyorummmmmm 






İlk markamızz MAC ve Lancome . Bakın burda neler vaaar :)





Sonraaa  Kiehl's





                                                    Estee Lauder sız da olmaz tabii



                         Yine Estee Lauder e Ait Özellikle Kaş ürünleri için aldığımız Bobbi Brown







Vee gelelim haberimize.



İşte bu yukarıdaki markaları asla ama asla alışveriş sepetime atmıyorum.Onların hiçbir zaman benim alışveriş sepetim de yeri olmayacak.Nedenine gelirsek de Hayvanlara yaptıkları işkence yüzünden.


Hayvan testi medikal alanda  gerekli olabilen bir durumdur.Ama kozmetikte kesinlikle ve kesinlikle değildir.Hayvan testi yapılmadan ürünlerin insan vücuduna etkileri gayet saptanabilir bir durumdur.Firmalar ki yukarıya özellikle ( kazancı çok olan, high-end olmasa da eleğin üzerinde kalan firmaları koydum ) daha az masraf yapma amacı  hayvan testleri uyguluyorlar.Hayvanlar üzerindeki testler "ruju tavşancığa sürelim güzel olacak mı bakalım" tadındaki testler değiller

Bu görsellerle de sizlere onu hatırlatmak istedim.




Hiçbir canlı sırf dudaklarım daha kırmızı görünsün diye başka bir canlıya bunu yaptıracak kadar vicdansız olmamalı. Ben bu kadar bencil olamam.





  Yüzündeki hüzne bakarmısınız...


Hiçbir kadın,anne adayı (ki biz kadınlar doğanın mucizesiyiz ) "saçlarım zor taranıyor bunu kullandım hemen açıldı" diyerek bunu yapanlarla suç ortaklığı yapmamalı.
Saçlarınızı yumuşatacak onlarca kansız ürün var.





              Onların çığlıklarını duymak için kulaklarınıza ihtiyacınız yok.İçinizde hissedebilirsiniz.




En anlayamadığım tahammül edemediğim markalar bunlar.
Ucuz ürün satan Maybelline,Avon ve benzerlerini bile bir noktaya kadar anlamaya çalışıyorum.Ucuz ürün satıyorlar o yüzden  harcamadan kısıyorlar gibi .(ki Maybelline ile hemen hemen aynı fiyatta ve yılda  defalarca Maybelline den çok daha etkileyici indirimlere giren The Balm da aynı fiyata satıp hayvan testi yapmamayı başarabiliyor).Ama bu markalar güya daha elit yüksek kalite markalar ve nedense hala bu zulme ortak oluyorlar.Yukarıdaki markaları seçmemin bir sebebi de "hayvanların üzerinde test yapmayan markalar daha pahalı" gibi kocaman bir yalanı açıklamaktı .Lush,Essence,Goldenrose,Flormar,TheBalm,Rival De Loop  gibi gayet uygun fiyatlı markalar hayvanlar üzerinde test yapmıyorlar.



Yooo ben daha elek üstü markalar istiyorum diyerek Mac Estee LAuder Kiehls i seçiyorsanız : fiyat arttıkça çook daha rahat hayvan testi yapmayan marka bulabiliyoruz.




Aranızda var ise “aaa Mac den bi rujum kesin olmalı “ ,”Estee Lauder'dan bi set almadan ölmek istemiyorum” diyenler lütfen utancınızı bu bloga bulaştırmayın.Hiç bir ruj sizi bu hayvanın çilesine değecek kadar güzelleştiremez.




 "ayy ne şirin bir köpek" "tavşanlara bayılıyorum çook tatlı " "maymunlar aynı insanlar gibiymiş" cümlelerinde geçen ve bir çoğumuzun çok tatlı bulduğu her yerde tavşancıklı köpecikli maymuncuklu kedicikli bişeyler aldığımız  maymunlar tavşanlar kediler ve köpekler bu işkencenin en büyük kurbanları



Biz güzel kokalım diye ciğerleri kimyasal olarak yanıp,akciğer kesecikleri yok olup sonun da soluyamayarak can vermelerine değer mi ?


Kim yavru bir kedi görünce sevimli bulmaz ki ?



Bir yetişkin maymunun gözündeki hüzün umutsuzluk ve mutsuzluğu görmek bana hayatım boyunca bir daha bu markalardan alış veriş yapmamam için yeterli bir sebep
















 Mesai Başlangıcı ile kafesinden çıkarılan ve
 her gün yaşadığı işkencenin tekrarlanacağını bilen yavru maymunun yüzündeki korku.
Bizim bebeklerimizin,çocuklarımızın yüzlerine,gözlerine,tepkilerine ne kadar benziyor değil mi ?


Ben iğneden çok korkarım.Nefret ederim.Canımın acımasından hiç haz etmem.Bu ise bir bebeğin başına gelenler.



Yakından bakınca daha net değil mi ?





                    Onlara Yardım Etmek Bizim Elimizde.Katliama İşkenceye ortak olmayalım.


7 yorum:

  1. Canim cok guzel bir yazi olmus. Kesinlike herkesin okumasi gereken bir yazi. Senden ricam bize liste olarak hayvanlar uzerinde test yapan markalari veririmisin daha genis capli olarak. Bazilarini biliyorum ama cogunu bilmiyorum, bilmeden suca ortak olmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiyede bolca tüketilen firmaları söyleyeyim.Buarada bunlar kesinlikle test yapıyorlar 04,11,2013 itibari iler petanın test yapan firmalar listesindeler

      Gruplar olarak :

      Unilever Grubu :(axe,dove,comfort,lux,signal,sunligthvaseline..)

      Loreal Grubu : (Biotherm,Cacharel,Garnier,Helena Rubinstein,Kiehl's,Lancome,Giorgio Armani ,LaRoche
      Possay,Maybelline,Mizani,Vichy)

      Estee Lauder ve Grubu (Aramis,Bobbi Brown,Cilinique,Donna Karan,Good Skin Labs,MAC Cosmetics,Tommy Hillfiger)

      Johnson &Johnson Grubu (Clean &Clear,Johnson's ,Listerine,Lubriderm,Neutrogena, ROC,)

      Procter &Gamble Grubu (DOLCE&GABANNA, Gillette ,Gucci Fragrances,Head&Shoulders,Lacoste Fragnances,MaxFactor,Olay,Pantene,)

      Reckitt Benckiser Grubu :Air Wick,Calgon,Clearasil,Finish,Veet

      Tek tek marka olarak da bunları eklersek genel olarak ülkemizde bilinenlerini yazmış oluruz:,Avon,Coppertone,,Glade,Sensodyne,Revlon

      Cruelty Free olan firmalarla ilgili petanın çok ama çoook katı kuralları var onun Cruelty Free listesinde olmayan ama Cruelty Free olan firmalar var.
      Lakin Hayvanlar üzeirnde test yaptığını beyan etmiş firmaların yer aldığı "hayvanlar üzerinde test yapan firmalar listesi" tamamen hayvanlar üzerinde test yapyığı kanıtlanmış onaylanmış ve firmalar tarafından beyan dedilmiş kriterlerinin sağlanarak oluşturulduğu bir liste.

      Sil
  2. kiehlssin hayvan deneyi yaptığını bilmiyordum sanki cruelty free diye hatırlıyorum onu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef oda test yapıyor.Loreal grubuna ait ve Loreal Grubunun tümü test yapıyor. Peta nın Hayvanlar üzerinde kesinlikle test yapan firmalar listesinden hepsi(http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf)

      Hatta Renkli kozmetik olarak ,Loreal ve grubu,Maybelline,MaxFactor,Revlon,Garnier
      Bakım ürünleri olarak da;
      Vichy,Unilever Grubu,, Johnson&Johnson grubu , :Clinique,ROC,Dove,Coopertone,Axe,

      Genel olarak çok populer diyebileceğim markalar bunlar.Kiekls için ayrı bir gıcıklıyım var çünkü ambalaj tasarımı olarak Cruelty free firmaların klullandığı formatı kullanarak suniminal mesaj la güven uyandırıyor üzerimizde

      Sil
  3. Çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Fakat kullanılmaması gereken markaların ürünleri hakkında yazılarınız mevcut. Acaba sonradan mı bunu uygulamaya geçtiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumunuz için :) Aslında o ürünlerin yazılarında da genel olarak bahsettim ama tekrar açıklamak gerekirse ; O ürünleri ya kendim almadım bir şekilde hediye geldiler arkadaşlarımdan filan ya da stokçu zihniyetimle çook önceden milyon tane birden almıştım bir kenarda bekliyorlardı. Son bir yıldır Hayvanlar üzerinde test edilen ürünler satın almıyorum ,daha doğrusu almamaya dikkat ediyorum mesela pretty perfect göz rolonu aldım yanlışlıkla.Onun da yazısını yazdım.

      Şuan elimde çok fazla ürün mevcut,bu ürünlerden genel olarak CF olanları kullanmıyor çok önceden aldığım CF olmayan bu ürünleri bitirip kurtulmaya çalışıyorum :) Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

      Sil
    2. Açıklamanız için teşekkürler :) Ben makyaj yapmıyorum, yapanı izlemeyi daha çok seviyorum :) ama sizin de yazdığınız gibi sadece makyaj malzemesi değil bir çok alanda bu testler uygulanıyor, ben de farkında olmadan tüketmişimdir onlardan muhakkak :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...