a


5 Kasım 2013 Salı

Küçük Bir Rossmann Alışverişi

Herkese Kocamaaaan Merhabaa

Bugün sizlere dün yaptığım alışverişimden bahsedeceğim. İhtiyaçlarım üzerine yaptığım bir alışveriş oldu.
Okuduğum şehre Rossmann açılınca çook sevindim. Çünkü  bakım ve kozmetik ürünlerinde genel olarak hayvanlarda  deney yapmayan, hatta vegan ürünler satıyorlar bende onlardan almayı seviyorum.
Şunu belirtmeliyim Rossmann' ın kendi ürünlerinin bir kısmını  çook severek kullanıyorum . Sırayla başlarsak


İlk ürünüm Down Under Natural’s  Onarıcı Saç Bakım Serumu  vaadleri ise ; “Yumuşaklı & Parlaklık ve Isıya Karşı Koruma”. Bu tür bir ürüne ihtiyacım vardı saçlarım güçlü ve güzeller bende öyle olmaya devam etmelerini istiyorum  J  Buaralar çok popüler olan Elseve Extra Ordinary Oil i almadım çünkü hayvanlar üzerinde test edilen ürünler almıyorum biliyorsunuz .Sanırım 15 TL ödedim bu seruma.Aslında serum dediğine bakmayın kuru yağ kendisi.



İki numara ise Alterra Marka Aleo Veralı Makyaj Temizleme Mendili.Ben Makyaj temizleme mendillerini tek başlarına kullanmıyorum. Ama makyajımı temizleyeceğimde önce onlarla temizleyip sonra yüz temizleyicisine geçiyorum. Sanki daha deetaylı ve rahat temizlemiş oluyorum. Beni memnun eden bir makyaj temizleme mendili oldu kendisi.  İlkini hemen denedim. Öncelikle öyle hafif nemli filan değil;bildiğiniz ıslak bunu çok sevdim. Ben "kuru kuru" olan ıslak mendilleri sevmiyorum. İlaç gibi bir kokusu var  ama çok ağır değil ve tek mendil iki gözümdeki  burada gördüğünüz makyajımı kalıntısız şekilde temizledi. İçerisinde 25 adet var ve fiyatı 2,60TL



 


Üçüncü ürünümüz de benim sürekli bitirdiğim eskiden gargara dediğimiz şimdilerde  ağız çalkalama suyu gibi  bir ad verdiğimiz şey. Yine Rossmann ın kendi markası olan Perlodent 500ml olanını aldım 4,99 TL idi sanırım fiyatı da. Kendisini ilk kez  deneyeceğim.




Dördüncü ürün de biten şampuanımın yerine yeni bir şey deneyeyim diye Isana nın  Kuru ve Yıpranmış Saçlar için olan şampuanı. 400ml lik olanı indirimdeydi ;fiyatı çoook çok uygun  3Tl civarı.



Beşinci ürünümüz ise yine bir saç ürünü ,elimdeki benzer ürün bitmişti bende bunu alayım dedim;Isana Sıvı Saç kremi Mat ve Yıpranmış Saçlar İçin Onarıcı. Ben her zaman saçlarım  ne kadar sağlıklı olursa olsun onarıcı ürünler alıyorum. Saçlarıma çok daha iyi baktıklarına inanıyorum. Bu da çok uygundu 4 TL civarıydı. Hatta muadili diyebileceğimiz  Gliss'in ve Elseve'in ürünleri 8-9 TL civarı iken bu ürün yarı fiyatına ve hayvanlar üzerinde test edilmiyor.


Altıncı ürünüm renkli kozmetik. Sivilce tedavim yılbaşına kadar sürüyor ve bende o tarihe kadar kapatıcı ürün içeren (pudra,renkli nemlendirici fondöten ve benzeri gibi) makyaj yapamıyorum. Buradaki yazıda bahsettiğim iki adet Balm Shelter'ımı da açmadım o sebeple. Çünkü açıldıktan sonra 12 ay ömrü var ve benim bu yasak sürsinc onlardan birini bitirmem imkansız. Ama günlük hayatta yapmasam da cilt makyajı gerektiren etkinliklere katılıyorum. Elimden geldiğince yapmasam da proje sunumu,evlenen eş dost derken maalesef makyaj yapmak zorunda kaldığım yerler için uygun fiyatlı bir ürüne ihtiyacım vardı. Ben de  tercihimi Rival De Loop Young serisinden yana kullandım ve Fresh Kick Make-up Fondöten'ini aldım. Almancam sayesinde anlayabildiğim kadarıyla kendisi natural görünümlü mat bir fondöten. Fiyatı 6,75 TL gibi bir şeydi sanırım. Rossmann'ın kendi ürünleri ile ilgili tek sıkıntı arkalarındaki Türkçe açıklamalar çok baştan savma. Zaten Rival De Loop'larda Türkçe açıklama yok. Diğer kendi markalarında var ama ürün değişse de açıklamalar çok benzer ve neredeyse aynı. Çat Pat Almancamla anlayabildiğim kadarıyla seçtim bunları.


Son olarak da yine Rival De Loop  Young dan 4 numaralı kırmızı dudak kalemini aldım o da 2 TL idi

Güzel ve ihtiyaca yönelik bir alışveriş oldu. Aranızda uğramayan varsa Rossmann'a kesinlikle uğramalı.  Watsons ve Gratis'in pabucunu dama attırması çoook muhtemel. İçinde bir de TheBalm ,Rimmel London ve NYC olsa diğerlerine hiç uğramam sanırım.

Birde benim gibi mum severseniz Rossmann'ın mumları harika.  Devasa boyutlu mumlar çook hesaplı J

Bu ürünlerden herhangi birini kullandınız mı ? Seviyor musunuz Rossmann'ları ? Herhangi biri hakkında sorunuz varsa seve seve cevaplayabilirim.

Şimdilik Hoşçakalın
Hep Mutlu Kalın

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...