a


18 Kasım 2013 Pazartesi

Makyaj Nasıl Temizlenmeli ?

Herkese Kocaman Merhaba ~

Bugün sizlere bence çok önemli olan bir konudan bahsedeceğim. Efendim makyajlanmak süslenmek güzel hepimiz daha güzel görünmeyi seviyoruz . Bu noktada işte önemli bir şey var cilt temizliği.

Cildimize kullandığımız o boyaların hepsi kimyasal. Ben boya demeyi tercih ediyorum ki öyleler. Özellikle cilt ürünleri :kapatıcılar, fondötenler, renkli nemlendiriciler, bb kremler, cc kremler vesaire  cildimize emiliyor ve hem kimyasallığından hem de bir nevi kir olmasından dolayı cildimize zarar veriyor.

Efendim hiç bir kozmetik sizi sabah aynaya kalktığınızda kendinizi güzel bulmanız kadar iyi hissettiremez.
Bu sebeple cildimizi sağlıklı tutmak hayati önem taşıyor.

Benim makyaj ikinci sıradadır. Ama cilt sağlığı temizliği her zaman ilk sırada
Temiz cilt sağlıktır. temiz cilt bundan on yıl sonrada güzel görünmenizi sağlayacaktır. Sağlıklı cilt size kendinizi güzel hissettiren temel etkendir.

Bu noktada size biraz iddialı bir başlıkta olsa bu "makyaj nasıl temizlenir" i yazmak istedim.
Hepimiz kıyısından köşesinden bir şekilde makyaj yapıyoruz.


Ben hayatım boyunca hiç bir gün makyajlı uyumadım. Buna ablamın düğününün gecesi eve 03. 00 de gelip 05:00 da çıktığımız gece de dahil.  En ama en kötü ihtimalle bir yerde acilen konaklamam gerektiyse (mesela bir yere gidip akşam dönmeyi planlayıp son anda orada kalmaya karar verdiğim anlarda dahil ) su ve sabunla yıkadım yüzümü.

Ama normal zamanda benim makyaj temizleme için en sağlıklı bulduğum ve mutlaka uyguladığım yöntem yöntem şöyle :

1)Su



Hani diyor ya marka "su hayattır " diye evet gerçekten öyle. Makyajınızı temizleyecekseniz ileri kolaylaştırmak için ilk adımımız mümkünse ılık suyla yüzümüzü kabaca yıkamak. Nemini almak ama öyle çok kurulamamak. Bu noktada kağıt havlu yada peçeteyi yüzümüze pıtı pıtı bastırarak fazla suyunu almamız yeterli

Bu adımın amacı : Suyun ilk etapta yüzümüzde olan pudra  fondöten maskara far vesaire ne kullandıysak onların bir kısmını çözmesi ve ileri ki adımlarda kolaylık sağlaması. Direk kuru bir cildi temizlemeye başlarsanız daha çok ovalamanız,sürtmeniz gerekecek bu da cildinizi soyacak tahriş edecek zarar verecek.




2)Makyaj temizleme mendilleri

Ben eskiden bu adım yerine makyaj temizleme sütleri + pamuk kullanırdım ama sütlerin o yapısı hoşuma gitmiyor ve pratik değil. Makyaj temizleme mendillere gayet pratikler. Ben bu aralar Alterra ve Lilibe'yi çok severek kullanıyorum. Haklarında da yazacağım.

Makyaj temizleme mendiliyle tüm yüzümüzü gözümüzde dahil siliyoruz ,göz kısmında  çok zorlamıyoruz . Önce biraz bekletip sonra silersek daha kolay temizleyebiliriz gözlerimizi. Alabildiğimiz kadar; artık mendile kir çıkmayana kadar alıyoruz yüzümüzdeki makyajı. Lilibe ve Alterra Rossmann'larda satılan ve hayvanlar üzerinde deney yapmayan iki marka . Seve seve kullanıyorum

Bu Adımın Amacı : Bu adımla da derinlemesine temizlik sağlamak için cildimizin üzerindeki katmanları yok etmiş oluyoruz. Böylelikle bir sonraki adımda  daha derinlemesine temizlik sağlayacağız. Pratiklikleri sebebiylede özellikle yoğun tempolu hanımların vazgeçilmezi oldukları da bir gerçek

3)Göz Makyajı Temizliği


Bu noktada ben genellikle çift fazlı temizleyiciler kullanıyorum. Far  kullanarak çok makyaj yapmıyorum benim makyajım genellikle no-make-up yani doğal görünümlü makyaj ama dramatik gözler eşliğinde. Bu demek oluyor ki maskara ya abanıyorum . Derinlemesine temizlik içinde çift fazlı temizleyicileri tercih ediyorum. Temizleyici döktüğümüz pamuğu gözümüzde biraz bekletiyoruz makyaj iyice çözülüyor sonrasında yumuşakça silerek temizliyoruz.

Bu Adımın Amacı :En hassas bölgemiz olan göz çevremizi derinlemesine temizlemek. Bu adımla 2. Adımı yer değiştirebilirsiniz.

Ben şuan elimde olan ürünün resmini paylaşıyorum. Neutrogena Hayvanlar Üzerinde Test Yaptığı İçin Bir Daha Almayacağım Kendisi çok önceden aldığım ama  elimde kalan bir ürün.
*

4)Yüz Temizleme Jeli




Bu adım asla ihmal edilmemesi gereken adım. Ne olursa olsun asla ama asla o makyajla uyumamalıyız ve bu adımı ihmal etmemeliyiz. Bu noktada jel kullanmak zorunda değilsiniz. Su ile yüzünüzü yıkayabileceğiniz her temizleyici gayet makbul. Ben bu aralar bu adımı biraz değiştirdim ve öyle devam edeceğim anlaşılan. Çok hassas gözlerim var doktorum bu adımda yüzümü temizlerken gözlerimi bebek şampuanı ile yıkamamı söyledi . Yani tüm yüzümü gözlerim hariç güzelce yıkıyorum en son ellerime bebek şampuanı döküp gözlerimi yıkıyorum ve tüm yüzümü birlikte duruluyorum.



Bu Adımın Amacı :Cildimize gün boyu emilen kimyasalların etkisini azaltmak,gözeneklerin içine dolan kimyasallardan arınmak cildimizin nefes alabilir hale gelmesini sağlamak.

*

5)Kurulama

Efendim ben bu adımı ayrı yazmamın amacı kurularken ortak havlu kullanmamamız. Benim sivilce tedavimle birlikte öğrendiğim bir şeyde bu. Benim bir tane yüz bir de el havlum vardı ama yeterli değil. Yüzümüzü her seferinde başka bir şeyle kurulamalıyız. Evdeyken annem minik minik birden çok havluyu (el bezi gibi ) katlayıp koyar ben de yüzümü sildikçe kirli sepetine basket atardım. Ama öğrenci olduğumdan benim çözümüm kağıt havlu yada peçete.

Bu Adımın Amacı : Havluya önceki günden geçen kir ve mikrobu gözenekleri açılmış cilde bulaştırmamak. Benim gibi minik minik de olsa sivilceleriniz varsa bu adım hayati önem taşıyor yayılmamaların da. Çünkü biz fark etmeden cildimizde açılan mikro çatlaklara  mikrop bulaşmasını önlüyoruz

6)Tonik

Bu adımla da bir pamuğa tonik döküp cildimizi yatıştırıyor gözenekleri sıkılaştırıyoruz.

Bu Adımın Amacı :Cildi yatıştırmak sakinleştirmek ve gözeneklerimizi küçültmek
*


7)Nemlendirme

Bu noktada o günki ihtiyacınıza göre spf içeren . yada uyuyacaksanız jel kıvamında rahatlatan vesaire birn nemlendirici kullanmak

Bu Adımın Amacı :Bu kadar yıkama dan sonra ciltte nemden eser kalmıyos o sebeple yaşlanıp buruş buruş olamamak için cildi nemlendirmek hayti önem taşıyor. Gözleri de sakin ihmal etmeyelim

*
Sonlarında * görüğümüz fotoğraflardaki ürünler benim bitirme listem.İçlerinde daha önceden stokçu zihniyetimle bir sürü aldığım ürünlerin son kalanları var. Hayvanlar Üzerinde Test Yapanlarını tekrar almayacağım. Bitmeleri ve kurtulmam içinde öncelikle onları kullanacağım. Ama muadilleri olan ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen bir çok ürün mevcut elimde. Sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Ve Bitti .

Bu Adımların Amacı : Yaşlanıp buruş buruş olmamak. Evet açık ve net. Sağlıklı cilt genç kalır. Hepimiz her geçen gün yaşlanıyoruz lakin cildimizin olduğumuzdan 10 yaş büyük görünmesini istemiyorsak bu adımları yapmalıyız.


Benim makyaj temizleme ile ilgili rutinim böyle .Bu elimde kalan hayvanlar üzerinde test yapmış markaları bir an önce bitirip  kurtulmak istiyorum. Ama daha çook uzun bir süre bitmeyecekler gibi. Tedavim süresince çünkü ben bunlardan neredeyse hiç birini kullanamıyorum. O yüzden şu an için yerlerinde sayıyorlar.

Söylemek sormak istediğiniz herhangi birşey varsa çekinmeden yazabilirsiniz.




~Şimdilik Hoşçakalın~
*
~Hep Mutlu Kalın~
*


9 yorum:

  1. Canim sana bir sorum olacak. Bir blogta okumustum. Makyaj temizlemek icin zeytinyagi kullananlar varmis. Bunula ilgili bir fikrin var mi ? Goz makyajini temizlemede kullanilsa sence sorun cikarir mi ?

    YanıtlaSil
  2. doğal yağların hepsi kullanılabilir makyaj temizliğinde hatta gül suyu ile karıştırırsak tonik yada çift fazlı temizleyici olarak kullanabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim :) Burada gul suyu bulabilirmiyim bilmiyorum ama sadece zeytin yagi ile denicem :)

      Sil
    2. Gûl suyu bulamazsanız eğer içme suyuyla ıslattığınız pamuğa zeytinyağını damlatıp kullanabilirsiniz.
      Sevgili Elçin ne zamandır benimde aklımda olan bir konuyu yazmışsın,ellerine sağlık :))

      Sil
    3. teşekkür ederim :) :) evet gül suyu yoksa içme suyu da olur katılıyorum :)

      Sil
  3. merhabalar...blogunuzu yeni keşfettim ve çok mutlu oldum...Blog dünyasında sizler gibi duyarlı insanların olması beni çok mutlu ediyor...

    Bende bu konudaki blogların azlığını farkederek bir blog açtım konuyla ilgili...
    Belki ilginizi çeker...sevgilerimle...:)

    http://thebeautyofsakura.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için çok teşekkür ederim :) Hemen ziyaret ediyorum blogunu :)

      Sil
    2. acibadem sutu de cok iyi.. hem temizleyip hem de besliyor..babek marka kullaniyorum ,memnunum..

      http://seyahattutkunu.blogspot.ae/2013/10/maldivlerde-ikinci-balayi.html

      Sil
    3. evet bir dönem bende kullandım çok güzel besliyor göz çevresini
      hemen geliyorum bloguna

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...