a


16 Ocak 2014 Perşembe

Topuk Çatlaklarıyla Savaşmak : Çok Yanlış Kişiye Bulaştınız Bebek


*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *

Bugün size kafayı deli gibi taktığım bir konu hakkında yazacağım : topuk çatlakları. Efendim önce size olayın hikayesini anlatayım. Ben bu yaza kadar ömrü hayatın da ayaklarına ara sıra duştan sonra vücudunu nemlendirirken elindeki nemlendiricinin fazlasını sürmekten başka bakım yapmamış bir insancıktım. Hep de bebek ayağı gibi yumuşacık ayaklarım vardı. Topuk taşıymış peelingiymiş bilmezdim. Bu yaz çok ama çok hareketli geçti ablamı evlendirirken tatildi oydu buydu derken birden sağ topuğumda iki ince çizgi halinde çatlak taslağı belirdi. Apar topar panikleyip ayağımın büyük kanyona döneceğinden korkarak attım kendimi banyoya ve sıcak suda beklemiş ayaklarımı ponza taşı ile terbiye ettim.


Etmez olaydım. Akabinde topuklarım o kadar sertleşti ki şok oldum. Benim ellerim gibi yumuşacık olan topuklarımdan eser yoktu . Bir daha asla topuk taşı kullanmadım ve çılgınlar gibi çözüm aradım. 


O kadar çok blog yazı yorum okudum ki konuyu araştırırken.Bir yerlerde okuduğum tarifi denemeye karar verdim . Çok kolay ama çoook başarılı olan bu tarifi sizlerle paylaşacağım.



Kahramanlarımız bir kutu aspirin ve vazelin. Ben sevdiceğe bana  gelirken vazelin alır mısın dediğimde bu kokulu olandan almış, bence siz almayın bundan.





İkinci adımımız yarım kutu Aspirini kırıp ezip canını çıkartmak





Bu esnada bir karıştırıcı ve etrafa saçılırsa da toplasın diye daha geniş bir tabak hazırlıyoruz. Ben bu el şeklindeki kokteyl çubuklarını çok seviyorum evde çay kaşığı amaçlı kullanıyorum . Rengarenk üç beş paket aldım. Siz de herhangi bir şeyi kullanabilirsiniz karıştırmaya






Bu adımıda tamamladıydak artık mucizevi iksirimizi hazırlayabiliriz. Vazelin ve Aspirini karıştıralım bir güzel. Yarım paket Aspirin'e iki tepemele tatlı kaşığı Vazelin yeterli geliyor.



Burada amaç Aspirinin yenileyici/ tedavi edici özelliği ile Vazelinin yumuşatıcı özelliğini kullanarak o sinsi  topuk düşmanlarını durdurmak





En sonda geceleri yatarken  (ben iki gece de bir uyguluyorum ) bu karışımı topuklarımıza sürelim. Ben iki hafta düzenli yaptım ve ekstra sertleşmiş topuklarım eski yumuşacık hallerine döndü ve  çatlak başlangıcı çok ama çok azaldı. Sonrasında kullanmayı bıraktım ama şu taşınma işi bitsin tekrar bir ay kadar düzenli kullanacağım. Ben gördüm ki düzenli kullanımda bu tarifle çatlaklardan kurtulmak mümkün. 





Uygulama içinde ben eski bol bir çorabımın ucunu kestim. Kapalı çorapla hem uyuyamıyorum hemde nem ve sıcaklık bakteri oluşumuna  harika bir zemin teşkil ediyor. Dar çorap kullanmamkta fayda var hem dolaşımı engelliyor hem de giyerken sürdüğümüz yerdeki karışımı başka yere taşıyor.


Eğer sizde çatlak oluşumunu keşfettiyseniz ve benim gibi paniklediyseniz bu tarifi mutlaka deneyin. Ben çok ama çok memnun kaldım. Eğer topuk çatlağıyla ilgili sizin kullandığınız bir tarif varsa yazarsanız çok memnun olurum. Aranızda bu tarifi deneyen var mı ? Konu ile ilgili eklemek ya da çıkarmak istediğiniz ne varsa çekinmeden yazabilirsiniz.

Simdilik Hosçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*

10 yorum:

  1. merhaba yazınızı annemgille birlikte okudukkk ...:))
    annemgil derkiii: vazalin yerine viks ile de denesin o da güzel oluyor...

    kolay gelsin ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm hiç viks düşünmemiştim :) neden olmasın bir de onunla deneyeyim :)

      Sil
  2. Merhaba canım :) ah ah benimde topuklarımda hiç birşey yokken topuk rendesi yaptım yapmaz olaydım :( ondan sonra mahfoldu topuklarım. Ayağı soyduran maskeden yaptım memnun kaldım bunu da denerim. :)) Faydalı bir bilgi olmuş teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet bende gerçekten pişman oldum o lanet topuk taşlarından kullandım bir kere. Aaa silky foot mu dediğin maske ? onu denemek istiyorum bende

      Sil
  3. bende bununla ilgili bir yazı yazdım. benim topuklarım ciddi çatlak çatlak oldu hemde evlenme hazırlıklarında. http://takintilarsaplantilar.blogspot.com/2014/01/catlams-topuklardan-nefret-ediyorum.html burda da anlattım ama Neutrogena çatlak topuk kremi 1 haftada inanılmaz hale getirdi. hemen fark etti. şu anda da hiç sorun yok :) denemeni öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba , insanın çok sinirini bozuyorlar maalesef. Bu tedaviyi sevdim bir de neutrogena hayvanlar üzerinde test yaptığı için kullanmıyorum :) burts bees in bir kremi varmış çok methini duydum onu denerim belki :)

      Sil
    2. ben bilmiyorum hayvanlar üzerinde deney yapan markaları. bunları kontrol edebildiğimiz bi yer var mı? benimde bir köpiş oğlum var düşüncesi bile korkutucu:( sayende dikkat ederim bende

      Sil
  4. Ayaklarımda tırnaklarımın küçük olması dışında huzursuz olduğum birşey yok benim.Keşke yardımcı olabilsem :D

    YanıtlaSil
  5. kerasal forte pomad--topuk çatlaklarına birebir.eczanelerde satılıyor.dr tavsiyesi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...